Braconierii dau bătăi de cap autorităţilor din Cernavodă (VIDEO)

Jandarmii au confiscat şase plase de pescuit şi un dispozitiv de electrocutare de la doi indivizi care desfasurau activitati de braconaj în dreptul localității Rasova.

Unul dintre braconieri a fost reţinut de jandarmii din cadrul detaşamentului Cernavodă, în apropierea localităţii Rasova. Bărbatul se deplasa cu o barcă pe Dunăre. Asupra sa, oamenii legii au găsit  două plase textile cu o lungime de 50 de metri. Luat la întrebări, acesta a recunoscut că nu autorizație de pescuit pentru ambarcațiunea folosită și nici pentru cele 2 plase textile.

Continuându-și activitățile pentru prevenirea și combaterea braconajului piscicol, jandarmii din Cernavoda au identificat pe malul drept al Dunarii în curtea unei locuinte alte 4 plase monofilament de 240 de metri.  Deținerea plaselor de tip monofilament care contribuie la desfășurarea activității de braconaj, este interzisă prin lege. În curtea aceleiaşi case, a fost găsit şi un dispozitiv de electrocutare a peştilor.

Ambele persoane care încercau să pescuiască ilegal s-au ales în urma faptelor săvârșite cu dosar penal. Cercetările continuă în acest caz.

Reporter: Roxana Oprea ; Imagine: Gabriel Niculae