“Bolnavul închipuit”, prezent la Constanța

Spectacole valoroase, precum  „Bolnavul închipuit”, vor fi prezentate în acest sfârșit de săptămână pe scena Teatrului de Stat din Constanța.

În repertoriul Teatrului de Stat Constanţa revin, spectacole valoroase, iubite de public, piese care nu au mai fost jucate în ultimul an.

Vineri, 9 februarie, la ora 19.00, constănţenii vor avea prilejul să revadă „BOLNAVUL ÎNCHIPUIT”, o adaptare după Molière, realizată de regizorul Cristian Gheorghe. Actiunea dinamica, distributia, umorul, scenografia originala, alternarea intre clasic si contemporan, sunt doar cateva dintre punctele forte ale acestui spectacol. Nu trebuie uitate muzica si dansul, cu un rol special in conturarea actiunii, dar nici surpriza care i se pregateste publicului la final. Scenografia este semnată de Lăcrămioara Dumitraşcu, coregrafia de Oana Pisaroglu, muzica de Inga Postolache, iar montajul video, de Ciprian Braşoveanu. Un fapt istoric interesant şi tragic este acela că autorul însuşi, Jean-Baptiste Poquelin, cunoscut drept Molière, bolnav de plămâni, a murit după ce a jucat în a patra reprezentaţie a acestei piese. El a insistat să intre în scenă, cu toate că se simţea rău, și asta pentru ca ceilalţi colegi de scenă să nu piardă câştigurile acelei seri, din februarie 1673.

Sâmbătă, 10 februarie, la ora 19.00, spectatorii sunt aşteptaţi la „URSUL”, un spectacol de Felix Alexa.

Duminică, 11 februarie, la ora 19.00, spectatorii sunt invitați să ia parte la evenimentele marcante din viața satului oltenesc al lui Marin Sorescu, pe care acesta îl zugrăvea cu un umor aparte în opera „La Lilieci”. „NIȘTE… NĂROJI” poartă semnătura regizorală a lui Iulian Enache.

Redactor: Sondra Sandu