Bolizi cu sute de cai putere sau autoturisme numai bune de trimis la fier vechi

Aceste imagini v-ar duce cu gândul la un salon auto cu cele mai noi şi mai performante modele de maşini. Aşezate frumos, dau impresia că îşi aşteaptă cumpărătorii. Însă nu este nici pe departe adevărat. Ne aflăm de fapt în curtea Gărzii de Coastă, unde s-au adunat peste 120 de autoturisme, confiscate de-a lungul anilor.

Fiecare bolid în parte ascunde o poveste inedită. De exemplu, acest autoturism (Q5 gri – albastru ) a fost închiriat de la o firmă din străinătate şi adus în Mangalia.

În parcul auto găsim modele sport, jeepuri, dar şi maşini de clasă mică. Unele sunt noi, în timp ce altele au fost aduse de ani buni. De exemplu, acest autoturism (Nissan alb si vai de capul lui … este singura masina alba), a fost confiscat în 2008. La acea dată, valora câteva mii de euro. Acum, însă, s-a transformat într-un morman de fiare.

Poliţiştii au depozitat în parcul auto chiar şi un yaht.

Poliţiştii Gărzii de Coastă spun că, în fiecare an, tot mai multe maşini îşi găsesc un loc în parcul lor auto. Cea mai simplă cale ca aceste maşini să poată fi vândute este ca proprietarii să declare în scris că nu le mai vor înapoi.

Valoarea parcului auto al Gărzii de Coastă este extimată la peste un milion de euro. Poliţiştii speră să reuşească să scape de cât mai multe autoturisme din curtea care a devenit neîncăpătoare.

Reporter: Denisa Stoenescu ; Imagine: Victor Nita