Bolile respiratorii ne dau bătăi de cap

Mai bine prevenim, decât să tratăm! Chiar dacă copiilor le place afară și vor să se bucure de fiecare moment petrecut în natură, sezonul rece și-a intrat în drepturi și, odată cu el, îți fac apariția și bolile specifice perioadei.

Problemele de sănătate cel mai des întâlnite, în această perioadă, sunt în rândul micuților, având în vedere vulnerabilitatea acestora, dar  şi intrarea în colectivitate.  Cu această ocazie, medicii trag un semnal de alarmă asupra virușilor, dar și a virozelor în general.

De remarcat că, în ultima perioadă, la Constanța, s-au  înregistrat mai multe cazuri de meningită în rândul copiilor, astfel încât personalul spitalului abia mai face față.  Pentru copiii de până la 7 ani, riscul este și mai mare, întrucât au imunitatea scăzută si pot apărea complicații.

Este bine de știut în această perioadă că pentru a preveni bolile de sezon este recomandat consumul fructelor și legumelor,  în cantități mai mari decât de obicei. De asemenea, medicii recomandă să consumăm apă , cel puțin 2 litri pe zi. Când vine vorba de precauție ,fiecare mămică are metodele ei.

Concluzia este una: nu tratați boala după ureche  și apelați cu încredere la medicul de familie, chiar și în cazul simptomelor unei banale răceli.

Reporter: Oana Jărloianu ; Imagine: Cristian Rizea