Boboteaza, pentru prima dată la Ovidiu

Sfânta sărăbătoare a Botezului Domnului a fost celebrată, pentru prima dată, pe malul lacului Siutghiol la Ovidiu. Slujba a fost oficiată de Arhiepiscopul Tomisului împreună cu un sobor de preoți. Șapte tineri au avut curajul să se arunce în apele înghețate ale lacului în încercarea de a recupera una din cele trei cruci aruncate.

Anul acesta Boboteaza a fost celebrată și pe malul lacului Siutghiol, la Ovidiu. Chiar dacă afară temperaturile au fost pozitive, ploaia și vremea rea nu i-a ținut pe credincioși în case, care au venit în număr foarte mare la noul debarcader din oraș.

Este o premieră ca această mare sărbătoare să fie organizată în orașul Ovidiu.

Slujba a fost oficiată de către Înalt Prea Sfinția Sa Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, însoțit de un sobor de preoți și diaconi.

Despre cei care se încumetă să sară în apele reci pentru recuperarea crucilor se spune că vor avea noroc și spor tot anul și că Dumnezeu îi va binecuvânta. La Ovidiu, șapte tineri au avut curajul să sară în apele înghețate ale lacului, iar cei care s-au întors învingători speră ca anul care tocmai a început să le aducă sănătate.

Aproximativ 600 de litrii de apă sfințită au ajuns la credincioșii din orașul Ovidiu.

Reporter: Cerasela Videanu ; Imagine: Adrian Florea