Bob și skeleton, la Constanța

Mai sunt câteva zile până la startul campionatului mondial de starturi la bob și skeleton, competiție oficială internațională de cel mai înalt nivel. Evenimentul se va desfășura în perioada 7 – 11 septembrie 2016, la Mamaia.

Această competiție are loc anual, iar în acest an se desfășoară în România, mai exact la Constanța, în parteneriat cu Asociația Litoral – Delta Dunării, Primăria Municipiului Constanța,  Clubul Sportiv al Sporturilor de Iarnă (CSSI) și Comitetul Olimpic și Sportiv Român (COSR).

Festivitatea de deschidere va avea loc pe 8 septembrie 2016 ora 17:00,  pe  scena din Piața Casino din Mamaia. Campionatele vor fi desfășurate atât la masculin, cât și la feminin și vor concura echipaje din Croația, Germania, Cehia, Jamaica, SUA, Brazilia și Slovacia.

Pista de starturi pentru bob și skeleton este închiriată din Olanda, fiind omologată pentru nivel internațional al acestui tip de sport. Până la startul oficial, pista respectivă a devenit locul de antrenamente și demonstrații pentru public, iar la final, în ultima zi a evenimentului, sunt așteptați amatorii acestui sport, fiind denumită „Push for everybody”, cu scopul popularizării, atragerii de susținători și dezvoltatori.

Redactor: Daniel Albu