Blocurile vechi din Cernavodă ar putea fi anvelopate (VIDEO)

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=0ZlBZrW0RmU[/youtube]Blocurile vechi din Cernavodă ar putea fi anvelopate, din alte surse decât cele de la Guvern. Primarul Gheorghe Hansa a iniţiat în acest sens un proiect supus la vot în cadrul ultimei sedinte de consiliu local. Condiţia este ca locatarii din aceste imobile să fie organizaţi în asociaţii de proprietari.

Potrivit legii anveloparea blocurilor construite pana in anul 1990 se face cu finanţare din fonduri guvernamentale si europene. Cu toate acestea, legea privind programul de reabilitare a suferit cateva modificari prin care, la momentul actual, beneficiaza de aceasta finantare doar blocurile de locuinţe din municipiile-reşedinţă de judeţ. Fondurile se aplică imobilelor construite în perioada 1950-1990, din municipiile reşedinţă de judeţ,  în care locuiesc persoane cu un venit mediu pe membru de familie mai mic decât minimul pe economie.

Desi schimbarile legii cu privire la anvelopare exclud finantarea in cazul blocurilor de locuinte din Cernavoda, primaria orasului va incerca sa obtina fonduri si din alte surse.

Unul din proiectele initiate de primarul Gheorghe Hansa inca din prima sedinta de consiliu local, priveşte anveloparea. Conditia prin care acest proiect urmeaza să fie demarat este aceea ca pentru blocurile vizate sa existe asociatii de proprietari.

Reporter: Paula Savulescu ; Imagine: Gabriel Nicolae

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.