Blocurile construite până la Revoluţie în Cernavodă vor fi reabilitate cu fonduri de la Uniunea Europeană (VIDEO)

Primarul Gheorghe Hânsă a purtat discuții cu locatarii din str. Pinilor din Cernavodă pentru a le arăta beneficiile înfiintării  asociaţiilor. De fapt aceasta este şi condiţia pentru începerea programului privind creşterea performanţei energetice a blocurilor construite până în anul 1990.

Chiar daca oamenii s-au arătat reticenţi, avantajele reabilitarii termice i-au convins sa semneze acordurile cu administratia locala. Asociatiile trebuie apoi să incheie cu primaria un contract de mandat, prin care deleaga autoritatea locala sa stabilească paşii următori.

Fondurile pentru programul de anvelopare sunt în proporţie de 50% de la Uniunea europenă, iar 30% din bugetul local, locuitorii imobilelor urmand sa plateasca doar 20% din costurile lucrarilor.

Costurile legate de intretinerea apartamentelor ar putea scadea considerabil in sezonul rece odata cu anveloparea locuintelor, acesta fiind principalul beneficiu al programului. In lucrarile pentru reabilitarea termica a imobilelor intra, pe langa izolarea peretilor exteriori, si inlocuirea ferestrelor, termoziolarea acoperisurilor şi izolarea subsolurilor.

Reporter: Paula Savescu ; Imagine: Gabriel Niculae