Blocat de poliție pe contrasens

Amendat și lăsat fără permis de conducere pentru două luni. Aceasta este pățania unui bărbat, din județul Alba, care a fost depistat că circula pe contrasens pe autostrada A1 Sibiu – Deva. De asemenea, șoferul s-a ales și cu reținerea certificatului de înmatriculare al autoturismului pe care îl conducea pentru deficiențe majore la sistemul de iluminare-semnalizare al mașinii.

Poliţiştii din cadrul Brigăzii Autostrăzi şi Misiuni Speciale au fost sesizaţi, marţi, prin apel la 112 că, pe calea unidirecţională Sibiu – Deva a autostrăzii A1, în zona Sebeş, un autoturism a intrat pe contrasens şi circulă către Sibiu pe sensul opus celui în care se defăşoară, în mod normal, traficul.

“Intervenind operativ, la ora 9.30, în zona kilometrului 310 din județului Alba, polițiștii rutieri din cadrul Biroului menționat, aflați în timpul serviciului, au procedat la identificarea autoturismului indicat de apelantul 112, oprirea imediată a acestuia în trafic și protejarea zonei în scopul prevenirii producerii vreunui eveniment.”, a declarat Elena Welter, purtătorul de cuvânt al IPJ Sibiu.

Șoferul aflat la volanul autoturismului este un bărbat de 77 ani, din județul Alba. Pentru isprava lui, bărbatul a fost amendat cu 1.160 de lei și a rămas fără permis de conducere pentru următoarele două luni. În același timp, conducătorul auto a fost sancționat contravențional și cu avertisment precum și cu reținerea certificatului de înmatriculare al autoturismului pe care îl conducea pentru deficiențe majore la sistemul de iluminare-semnalizare.

Redactor: Oana Jărloianu