Biserici multe, spitale puține

După anul 1989, investițiile în România au fost făcute în toate domeniile și mai puțin în cele cu adevărat necesare sănătății și educației oamenilor. La nivelul județului Constanța există doar 12 spitale și nu de puține ori din cauza condițiilor mizere și a lipsei personalului, unele familii au trăit aici adevărate drame. Cu toate acestea, numărul bisericilor este în continuă creștere.

Adevărata problemă o reprezintă însă banii necesari ridicării unor asemenea construcții, care ar rezolva problemele existente în multe dintre secțiile spitalelor.

Lăcașele de cult se construiesc oriunde, iar de câțiva ani, oridecâte ori este disponibil un spațiu între blocuri, o nouă biserică răsare .

Oamenii privesc în mod diferit această situație, însă o parte însemnată ar dori mai mulți bani pentru spitale și școli.

În ultimii ani, în municipiul Constanța au fost construite doar 3 spitale, toate fiind investiții private. Și în restul țării autoritățile sunt departe de a fi alături de nevoile societății românești, în capitală demarând deja construcția Catedralei Mântuirii Neamului costurile fiind estimate la aproximativ 200 de milioane de euro.

Reporter: Bogdan Bolojan ; Imagine: Andrei Lungu