Biserica transformată in muzeu

Techirghiolul atrage turiştii atât pentru nămolul cu proprietăţi terapeutice cât şi pentru Mănăstirea Sfânta Maria. Mii de turişti ajung aici în pelerinaje pentru a se ruga la bisericuţa de lemn, dar şi la mormântul părintelui Arsenie Papacioc.

Despre Techirghiol se poate spune că este oraşul care vindecă atât trupul cât şi sufletul. La Mănăstirea Sfânta Maria vin anual mii de turişti atât rugăciuni. Bisericuţa din cadrul mănăstirii este unul din punctele de atracţie din zonă. Construită în stil maramureşean, a devenit între timp muzeu, așa că nu se mai pot oficia slujbe în interior. În aceste condiţii, vis-à-vis a fost ridicată o nouă biserică.

Mulţi dintre turiştii din Techirghiol vin la sanatoriul din cadrul mănăstirii, unde se pot trata pentru diferite afecţiuni reumatice.

Nu doar bisericile atrag credincioşii în această zonă.

In afara de bisericuţa din lemn, edilul din localitate mărturiseşte că în curând ar putea fi realizat aici si un alt muzeu .

Techirgiolul este aşadar printre singurele staţiuni cu o reţetă de succes, care reuşeşte să îmbine tratamentul trupului cu cel al sufletului.

Reporter: Bogdan Bolojan ; Imagine: Cristian Rizea