Biserica Română – țapul ispășitor al anchetatorilor

După un adevărat val de simpatie venit din partea enoriașilor, în momentul în care autoritățile l-au luat în colimator pe Înaltul prelat al Constanței, iată că frontul susținătorilor acestuia s-a mărit. S-au alăturat și voci celebre, care sunt de părere că locul Arhiepiscopului Tomisului este în biserică, nicidecum în arest. Printre aceștia se numără și George Becali care sare în apărarea și susținerea lui ÎPS Teodosie.

Faptul că instituția Bisericii a ajuns țapul ispășitor pentru mai multe nereguli de care alții vor să se spele pe mâini, îl știe toată lumea, cu precădere reprezentanții acesteia.  Dar trecând peste generalități, putem vorbi despre lucruri concrete. De exemplu, despre scandalul fără precedent în România, petrecut, în urmă cu câteva luni, într-o biserică din Năvodari, unde un echipaj de polițiști a intrerupt, forțat, slujba. Ceea ce trebuia să fie o duminică în tihnă la slujbă, s-a transformat  într-o poveste traumatizantă, atât pentru credincioși, cât și pentru bietul preot paroh.Totul a pornit de la o reclamație, precum că slujba era deranjantă pentru unii. Din păcate, lipsa de respect privitor la instituția spirituală a mers și mai departe de atât. O formă de abuz strigătoare la cer îl are, de ceva vreme, în prim plan chiar pe arhiepiscopul Tomisului, Teodosie Petrescu, pentru care s-a cerut arestul la domiciliu. Culmea, nu în baza unor fapte, făcute cu intenție sau nu, ci fundamentate pe o serie de documente falsificate (FOTO). Numai că Înaltul Tomisului, care nu s-a sustras niciunei proceduri judiciare, se bucură de simpatia și sprijinul  atât a credincioșilor, dar și a mai multor personalități din țara noastră și nu numai. Afaceristul George Becali a avut o reacție vehementă și a sărit în apărarea Arhiepiscopului, condamnând modul în care acționează autoritățile.

Vă reamintim faptul că, luna aceasta, procurorii DNA au solicitat Curții de Apel Constanța schimbarea controlului judiciar cu arestul la domiciliu în cazul lui IPS Teodosie.  Cererea a fost respinsă de judecători, la momentul respectiv, însă procurorii au atacat decizia cu apel, la instanța supremă. Însă, luni, 29 mai, judecătorii au dat câștig de cauză înaltului prelat, respingând definitiv solicitarea procurorilor.

Redactor: Daniel Albu