Biserica de lemn Sf.Mina din Constanța, în pericol

A fost panica seara trecuta, la Constanta, dupa ce un incendiu a izbucnit la o cunoscută biserica din oras. Pericolul a fost cu atat mai mare cu cât lacașul de cult este contruit din lemn. Trei autospeciale de pompieri au fost trimse la fata locului, insa din fericire a fost vorba doar de un incendiu minor. Acum, preotii isi pun intrebarea daca nu cumva focul a fost pus intentionat, tinand cont că lângă biserică a fost gasită o pungă murdară de motorina, iar peretii fusesera si ei stropiti.

Doar ce se lasase întunericul, cand s-a dat alarma. La 112, cineva a anuntat ca la biserica Sfantul Mina din Constanta a izbucnit un incendiu, in zona altarului. La fata locului au fost trimise trei masini de pompieri.

Din fericire incendiul a fost repede lichidat. Nu a fost un foc izbucnit în altarul bisericii, ci mai degraba de unul pus intentionat de cineva.  Cel putin aceasta a fost prima concluzie a pompierilor, dupa ce au verificat intregul lacasul de cult.

De cum au aflat ca biserica este in pericol, enoriasii au venit intr-un suflet să vada ce s-a intamplat.

Construita in stil autentic maramuresan, cu o suprafata de 263 de metri patrati si o turla de 42 de metri, biserica de lemn, asa cum mai este ea cunoscuta, este considerata a fi una dintre cele mai mari din tara.

Redactor: Paul Alexe