Biroul Electoral Central a publicat primele rezultatele parţiale ale alegerilor locale (VIDEO)

Sorin Oprescu rămâne primarul Capitalei. Potrivit exit poll-ului făcut de CURS-Geopol, Oprescu a obţinut aproape 64 la sută din voturile bucureştenilor. Sectoarele 1, 3, 4, 5 şi 6 ale Capitalei au fost câştigate de candidaţii USL, iar Neculai Onţanu, de la UNPR, va administra, în continuare sectorul 2.

Potrivit exit-poll-urilor, sectorul 1 a fost câştigat de Andrei Chiliman cu 73,35%, sectorul 2 de Neculai Onţanu cu 49,6 procente. Sectorul 3 va fi administrat de Robert Negoiţă care a obţinut 59,42 la sută din voturile electoratului.

La sectorul 4, rămâne primar Cristian Popescu Piedone, care a obţinut peste 81 la sută din voturi, iar Marian Vanghelie şi-a reconfirmat poziţia la sectorul 5 după ce a fost votat de 55,71 la sută din alegători. Sectorul 6 îi revine lui Rareş Mănescu cu 51,5 procente.

Liderii USL i-au atenţionat pe câştigători să nu se bucure prea devreme.

În urma alegerilor de duminică, USL a a obţinut noi mandate de primar în marile oraşe din țară. Răsturnare de situație a fost în Cluj-Napoca, unde, conform numărătorilor paralele făcute de USL şi de PDL, Emil Boc este câştigător în faţa contracandidatului său, Marius Nicoară de la USL, care, din câte se pare, a fost primar de-o noapte şi s-a bucurat prea devreme.

Candidatul USL la Primăria Craiovei, Lia Olguţa Vasilescu, a câştigat alegerile cu 12 procente în faţa actualului primar Antonie Solomon. Potrivit Curs Geopol, Vasilescu ar fi luat 50% din voturi, urmată de actualul primar cu 37%.

Potrivit exit-poll-ului IRES, Gheorghe Nichita a câştigat la Iaşi pentru a treia oară, cu un scor de 64%.

Biroul Electoral Central a publicat primele rezultatele parţiale ale alegerilor locale. Datele vin să confirme exit-poll-urile care au arătat că Uniunea Social Liberală a câştigat mai mult jumătate dintre fotoliile de primari din ţară.

Acum toți cei care au candidat la funcțiile de primar, consilieri sau șefi de consilii județene așteaptă rezultatele definitive ale alegerilor, pentru a se putea bucura într-adevăr de victoriile obținute.