Biobaza din Constanța se reorganizează

Adăpostul câinilor fără stăpân se reorganizează după ce oficial, din 3 februarie, serviciul de ecarisaj a fost preluat de Primăria Constanța. Până în acest moment s-au înscris 16 voluntari care vor ajuta la îngrijirea patrupezilor.

Firma care a avut în grijă adăpostul câinilor fără stăpân din Constanța și-a demontat și ultimele adăposturi și a făcut loc angajaților primăriei. Contractul încheiat între autorități și societatea angajată să prindă câinii fără stăpân a expirat pe data de 3 februarie.

Primăria Constanța a făcut apel către toți iubitorii de animale care pot da o mână de ajutor la biobază și, până în prezent, s-au înscris 16 voluntari. Mulți figurează însă doar ca înscriși, foarte puțini fiind prezenți la adăpost pentru a fi alături de animalele pe care susțin că le iubesc. Voluntarii pe care i-am găsit la adăpost fac același lucru de aproape doi ani.

În acest moment la biobază sunt 118 câini care au nevoie de hrană și de curățenie în adăposuri. Reprezentanții biobazei au declarat că pe lista voluntarilor nu s-a înscris niciun activist pentru drepturile animalelor.

Rpeorter: Bogdan Bolojan ; Imagine: Cristian Rizea