Bine aţi venit la grădinița “Riţă Gărgăriţă“ (VIDEO)

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=jtUdbz0pUeI[/youtube]De-a lungul mandatului său, primarul comunei Agigea, Cristian Cârjaliu, s-a gândit la toţi locuitorii,indiferent de vârstă. Drept dovadă, în acest le-a construit preşcolarilor o nouă grădiniţă, botezată „Riţă Gărgăriţă”.

Prima grădiniţă cu program normal din Lazu care şi-a deschis porţile în această toamnă are trei săli de clasă, dotate cu mobilier modern, colorat şi primitor, precum şi spaţii de joacă şi vestiare.

Deşi anul acesta doar o clasă a fost ocupată, educatoarea care le predă micuţilor speră că de la anul să se înscrie mai mulţi copii la grădiniţă.

Cei 25 de prichindei care învaţă anul acesta la grădiniţa din Lazu sunt foarte încântaţi că aici se pot juca în voie şi învaţă lucruri noi.

Grădiniţa ar fi trebuit inaugurată în toamna anului 2013, însă prin sprijinul Consiliului Local, unitatea a fost gata mai devreme. „Riţă Gărgăriţă” a fost ridicată cu fonduri locale, în valoare de peste un milion de lei, iar mobilierul a fost asigurat din fondurile consiliului judeţean Constanţa.

Primarul Cristian Cîrjaliu nu s-a gândit doar la prichindeii de grădiniţă. El va moderniza şi şcoala cu clasele I-VIII din satul Lazu.

Şi asta nu e tot. Satul Lazu s-a îmbogăţit şi cu o nouă geamie. Valoarea construcţiei ajunge la 300 de mii de lei, bani alocaţi de Consiliul Local Agigea. Lucrările au început în anul 2009, acesta fiind al doilea lăcaş de cult musulman din localitatea Lazu.

Reporter: Denisa Stoenescu ; Imagine: Bogdan Grigorescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.