Bilanțul sezonului estival 2019

Mai este foarte puțin și se încheie vara și odată cu ea sezonul estival 2019 de pe litoralul românesc. După pronosticuri meteo mai mult sau mai puțin avizate care vesteau o vacanță nereușită din cauza unei vremi dezechilibrate și tulbure, timpul ne-a dovedit exact contrariul.

Am avut parte de o vară în adevăratul sens al cuvântului, cu toată paleta de oferte specifice acesteia: mult soare, pe ici colo picături de ploaie nici prea multe dar nici prea puține, seri de multe ori răcoroase și adieri de vânt cu semnătura brizei Mării Negre. Cu un tablou atât de frumos zugrăvit de natură, cu munca administratorilor din turim care au pregătit servicii care mai de care mai atractive și cu oportunitatea acordată de stat prin vaucherele de vacanță ar fi interesant să aflăm care este bilanțul activității în turismul românesc de la mare.

Acest bilanț este foarte important pentru că la nivelul de ansamblu al economiei din zona de coastă a țării noastre, venitul înregistrat din activitatea turistică reprezintă un pilon de bază.

Reporter: Sondra Sandu ; Imagine: George Dima