Bilanțul minivacanței de 1 Decembrie

Calculele Federației Patronatelor din Turismul Românesc au  arătat că românii care au petrecut minivacanța de 1 Decembrie în țară, au cheltuit aproximativ 9,4 milioane de euro.

Potrivit reprezentanților Federației Patronatelor din Turismul Românesc, peste 88.000 de români și-au petrecut minivacanța de 1 Decembrie în țară, cheltuind aproximativ 9,4 milioane de euro pe serviciile de cazare și masă. Aceasta înseamnă o cheltuială medie, pentru aceste servicii, de aproximativ 350 de lei pe sejur.

Fiecare turist a trebuit să mai scoată din buzunar alți 300 de lei pentru a-și achita drumul și cheltuielile cu distracția.

În topul preferințelor românilor s-au clasat marile orașe și stațiunile montane.

Pachetele promoționale de 1 Decembrie au avut tarife cuprinse între 359 și 800 de lei de persoană. Stațiunile balneare au ieșit la rampă cu prețuri mai mari față de cele din regiunile de munte, întrucât serviciile oferite au fost mai numeroase și au cuprins și accesul la centrele SPA. Astfel, prețurile au oscilat între 300 și 865 lei, depinzând de categoria aleasă de fiecare turist.

Pentru trei nopți de cazare cu mic dejun și o cină tradițională de 1 Decembrie, oaspeții stațiunilor din zonele montane au achitat între 270 și 500 de lei de persoană.

Stațiunile Bran și Bușteni s-au putut lăuda cu cele mai reduse tarife din acest minisejur, în timp ce unitățile de cazare din turismul rural nu au operat modificări asupra prețurilor.

Redactor: Mihaela Țânțaru