Bilanț ISU Dobrogea

Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Dobrogea“ al județului Constanța și-a prezentat bilanțul pentru anul 2017. La evenimentul ce a avut loc în sediul Palatului Administrativ din Constanța a participat și secretarul de stat în MAI, Raed Arafat.

Conform noului statut de organizare al ISU, au fost înfiinţat în anul 2017 un compartiment pentru misiuni de protecţie civilă. De asemenea, a fost înfiinţat un punct de lucru permanent în localitatea Cogealac și șase puncte de prim ajutor şi salvare acvatică pe perioada sezonului estival. În luna decembrie a fost înregistat un deficit de personal de aproximativ 10%, față de aceeași perioadă a anului 2016.

Acțiuni complexe care au impus un management integrat, s-au desfășurat cu ocazia: Festivalul NEVERSEA, unde au fost angrenaţi peste 200 de pompieri. Au fost instalate patru corturi de prim ajutor, și au fost gestionate 567 de cazuri medicale.

În cadrul acţiunii LITORAL 2017, au fost asistate la punctele de prim ajutor un număr de 1263 persoane.

În perioada de iarnă s-a impus activarea Centrului Judeţean de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei și au fost salvate 913 persoane rămase blocate în nămeţi, iar 64 de persoane cu probleme medicale au fost transportate la spitale.

Redactor: Sondra Sandu