Bilanț îngrijorător pe litoral

Marea si-a luat din nou tributul. Un tanar care urma sa se casatoreasca in curand s-a inecat. Tragedia s-a petrecut la Neptun, sub ochii unchiului care a incercat sa il salveze dar si ai tatalui si viitoarei sotii. Tanarul a fost tras de curenti in larg iar scafandrii l-au cautat ore intregi. Tot marea l-a adus inapoi, patru ore mai tarziu, insa fara suflare. In sudul litoralului a fost steag rosu, curenti puternici si valuri mari.

A fost o adevarata desfasurare de forte la Neptun, la doar cativa metri distanta de plaja prezidentiala. Un tanar de 24 de ani din Bucuresti a intat in apa impreuna cu unchiul sau insa un val puternic i-a dezechilibrat si amandoi au cazut in mare.

Barbatul de 50 de ani incercat sa isi salveze nepotul insa a fost in zadar. Curentii l-au tras in larg si nici salvamarii care au intervenit imediat nu au mai reusit sa il gaseasca.

Imediat pe plaja au fost chemati scafandrii de la inspectoratul pentru situatii de urgenta. Acestia l-au cautat pe tanar mai bine de patru ore iar o salupa a politiei de frotiera a patrulat si ea in zona in speranta ca vor reusi sa il gaseaca.

Dupa mai bine de patru ore trupul tanarului a iesit la suprafata. A fost vazut de un turisti iar scafandrii l-au adus in cele din urma la mal. Medicii au constantat decesul sub ochii inlacrimati si plini de durere ai tatalui si al iubitei.

De la inceputul verii 19 persoane au fost victime ale unor accidente prin submersie. Cinci dintre ele au murit. In cele mai multe cazuri turistii au ignorant steagul rosu arborat de salvamari si avertismentele de a nu intra in apa ori de a se aventura in larg, mai ales atunci cand sunt valuri mari si curenti puternici.

Redactor: Andreea Barbu