Bilanț „estival” la Techirghiol

Primarul Adrian Stan, a făcut un scurt bilanț al celor trei luni de vară. Edilul a spus că sezonul a fost mai slab ca în anii trecuți, iar principalul motiv a fost vremea capricioasă. Însă, lucrurile nu au stat rău și asta pentru că orașul ofera beneficii și în extra sezon.

„Avem o paletă de oferte mai mare decât în anii trecuți, iar anul următor, această paletă va fi și mai mare. În sensul că, anul acesta am deschis o piscină, unde în weekend am avut și 300 de oameni care au plătit pentru a intrat aici.”

În urmă cu un an, primarul orașului spunea că în sezonul estival 2014, își dorește ca agenții economici implicați în turism, în ceea ce privește baza hotelieră, cât și celelalte servici tustice, să fie mult mai atenți la calitate și să ofere mai mult.

„Au apărut, de exemplu, un restaurant cu o bucătărie foarte bună, noul sanatoriu al avocaților, iar oamenii care au venit aici sunt de un nivel, nu doar pensionari și oameni cu nevoi.”

În cadrul emisiunii Radiografia Zilei, primarul a vorbit și despre proiectul privind grădina botanică. Acesta ar fi trebuit finalizat în ianuarie 2014.

„Avem licitația acum la sfârșitul lunii august, vorbesc despre licitația cu constructorul. Proiectul a început, dar constructorul nu-l avem încă câștigător și sper ca până la jumătatea lunii septembrie să avem un constructor”.

Lucrările privind amenajarea falezei și amenjarea plajei între Eforie și Techirghiol sunt aproape finalizate. Problema gropii de gunoi a fost și ea rezolvată. Deșeurile sunt acum duse la Costinești. Stan își dorește ca până la sfârșitul lunii septembrie, anul viitor, în locul acesteia să fie un simplu teren cu gazon. Parcurile din oraș vor fi reabilitate și modernizate în maximum două luni.

Redactor: Denisa Stoenescu