Bilanț Centru Antidrog

Numărul consumatorilor de droguri a scăzut considerabil în Constanța în ultimul an. Nenumăratele campanii de prevenire a consumului de stupefiante demarate de Centrul Regional de Prevenire Antidrog, nu au rămas fără ecou. Tinerii au început să conștientizeze pericolul la care se expun consumând droguri.

Centrul Regional de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Constanța – Tulcea și-a prezentat rezultatele pe anul 2016. Activitatea Centrului Antidrog din Constanţa s-a concentrate pe implementarea de proiecte, campanii şi activităţi, care au fost menite să lupte împotriva unui fenomen ce ia din ce în ce mai multă amploare și la malul mării.

Conform spuselor acestuia, situația de la Constanța este mul mai deosebită, având în vedere sezonul estival și Portul Maritim, un mediu propice traficului de stupefiante. Acțiunile de voluntariat desfășurate în mai multe unități de învățământ au făcut ca implicarea tinerilor să fie mult mai activă.

Potrivit conducerii antidrog , 2016 a fos un an plin de reușite.

Precizăm faptul că, spre deosebire de 2015 , numărul celor care au beneficiat de asistentă a scăzut semnificativ, de la 181 la 54. Acțiunile de prevenire și combatere a consumului de substanțe halucinigene va continua și în anul 2017.

Reporter: Oana Jărloianu ; Imagine: Cristian Rizea