Bilant AEC

Manuale gratuite, cresterea burselor scolare si aprobarea statului elevului, sunt doar cateva din reusitele Asociatiei Elevilor din Constanta, in anul 2016. Pentru anul in curs, elevii si-au propus sa continue sa lupte pentru drepturile lor. Acestia isi doresc sa beneficieze de reduceri de 50 la sută la transportul feroviar.

Anul trecut,  elevii au reusit sa castige procesul impotriva Ministerului Educatiei si astfel sa obtina manuale gratuite pentru scolarii de toate varstele. Au luptat pentru a le fi respectate drepturile si in cele din urma au reusit sa se aprobe Statutul Elevului. Tot ei au desfasurat diverse actiuni pentru a trage semnale de alarma pentru cresterea burselor scolare.

Actiunile desfasurate de membrii Asociatiei Elevilor din Constanta nu se opresc, dimpotriva, au noi obiective pentru 2017.

Precizam ca, in mai 2016, elevii constanteni au reusit sa obtina o reducere de 75 la sută la plata biletelor de intrare în muzee, asta dupa ce, timp de 5 ani de zile, Consiliul Judetean le-a refuzat acest drept.

Reporter: Camer Nita ; Imagine: Narcis Verdes