Bijuterii de aur, confiscate de polițiști

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au descoperit două femei care au încercat să introducă ilegal în ţară peste 450 de grame de bijuterii din aur. Mai mult, acestea nu au putut prezenta documente de proveniență pentru bunurile ce urmau să fie vândute în România.  

Acționând în baza unei informaţii, polițiștii de frontieră au efectuat  în punctul de trecere al frontierei Ostrov controlul specific, pe sensul de intrare în ţară, unor persoane aflate într-un autoturism înmatriculat în Republica Bulgaria.

Astfel, polițiștii de frontieră au descoperit asupra a două femei, 445 grame bijuterii din metal galben, susceptibile a fi din aur.Persoanele în cauză nu declaraseră bunurile și nici nu aveau documente de proveniență sau autorizație de a efectua operațiuni cu metale prețioase.

Femeile au precizat că bijuteriile aparțin șoferului autoturismului, cetățean moldovean în vârstă de 23 de ani. Acesta a declarat că le-a achiziționat din Turcia, pentru uz personal.

 Bijuteriile, în valoare de aproximativ 72.000 lei, au fost ridicate în vederea confiscării. Acestea urmeaza  a fi predate la Trezoreria Constanța. Totodata, poliţiştii de frontieră l-au sancționat contravențional pe bărbat cu amendă în cuantum de 5.000 lei.

Redactor: Cristina Niță