Biblioteca Municipală Medgidia, mai bogată

Liber la lectură. Locuitorii orașului Medgidia pot găsi, în cadrul bibliotecii municipale,  o gamă variată de cărți necesare studiului sau cititului din plăcere. De-a lungul timpului, colecţiile s-au îmbogăţit atât prin achiziţii cât şi prin donaţii. Acestea din urmă au avut o pondere destul de însemnată în completarea fondurilor. Ultimele cărți dăruite instituției însumează o colecție de scrieri ale autorilor dobrogeni.

O nouă donație de carte la Biblioteca Municipală din Medgidia vine din partea scriitorului Ovidiu Dunăreanu. Este vorba despre mai multe cărți ce aparțin scriitorilor dobrogeni. De la nuvele, romane și până la cărți de critică literară ce aparțin profesorilor universitari constănțeni, toate pot fi răsfoite acum în cadrul bibliotecii. O surpriză în plus pe care Ovidiu Dunăreanu a făcut-o, a fost aceea că a dăruit și câteva volume proprii, printre care „Oglinzile Memoriei”, carte lansată la Medgidia în urmă cu trei ani.

Fiecare dintre noi putem contribui la îmbogățirea fondului de carte. Cartea reflectă ca o oglindă lungul şir de secole al vieţii omenirii, istoria luptei sale pentru existenţă, pentru un viitor mai luminos, suferinţele, bucuriile, înfrângerile sau biruinţele sale. Pentru a facilita drumul spre lumea cărților putem lua exemplul scriitorilor dobrogeni care periodic donează cărți bibliotecii.

Redactor: Daniel Albu