Biblioteca Franceză din Mangalia a găzduit un dublu eveniment

Biblioteca Franceză din Mangalia a găzduit un dublu eveniment: împlinirea a 22 de ani de la înființarea instituției de cultură şi sărbătorirea a 160 de ani de nașterea poetului Arthur Rimbaud. În cadrul evenimentului a avut loc vernisajul expoziției «La Malle de Rimbaud» oferită bibliotecii de oraşul Charleville-Mézières, oraşul natal al lui Rimbaud.

La eveniment au participat Luminița Dumitrescu, bibliotecarul instituţiei culturale, Jean Pierre Marcoux, Preşedintele Asociaţiei «Les Amis de la Bibliothèque Française ARTHUR RIMBAUD de Mangalia» şi cofondator al bibliotecii, profesori de limba franceză din localitate, alături de elevii acestora.

Istoria Bibliotecii „Arthur Rimbaud“, una dintre cele mai bogate din România în ceea ce priveşte fondul de carte în limba franceză, a început acum 22 ani. Instituţia de cultură este cea de a doua de acest fel înfiinţată în ţara noastră, după Revoluţia din 1989. Biblioteca Franceză din Mangalia a fost deschisă în 1992 de fostul primar al oraşului, Nicolae Sideri, cele 6.000 de volume câte număra iniţial fiind, toate, donaţii ale locuitorilor din Charleville-Mézières.

După deschiderea bibliotecii, s-au făcut apeluri la donatori din toată Franţa. Aşa se face că, la 22 de ani de la deschiderea sa, Biblioteca „Arthur Rimbaud“ numără aproape 26.000 de volume. Cititorii cei mai fideli sunt, firesc, elevii din Mangalia. Însă, în fiecare vară, biblioteca se umple şi cu turiştii francofili sosiţi în sudul litoralului, la tratament balnear. Tot aici au loc şi cele mai multe dintre activităţile cultural-educative în limba franceză organizate de şcolile şi liceele din Mangalia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.