Biblionet: oamenii vin la bibliotecă pentru Internet

Peste 275.000 de români au intrat pentru prima dată pe internet datorită noului serviciu oferit de bibliotecă, se arată într-un document oficial privind activitatea Bibilionet. Aproximativ 33% (aproximativ 2,3 milioane persoane) dintre utilizatorii actuali ai bibliotecilor Biblionet au declarat că vin la biblioteca publica doar, sau in primul rând, pentru calculatoare si internet.

Cele 2933 de biblioteci publice din România pot oferi cetățenilor acces la informația la scară națională. Până astăzi, prin intermediul programullui Biblionet peste 1.500 de biblioteci publice au fost dotate cu 6.460 de calculatoare și echipamente aferente, iar aproape 2.175 de bibliotecari au parcurs cursuri de formare.

Vestea bună este că și bibliotecarii sunt formați prin cursuri de IT și de management al noilor sevicii de bibliotecă să gestioneze, de acum, un spațiu adus la zi și contemporan cu societatea informației. Totodată, bibliotecarii îi pot instrui mai departe gratuit pe localnici și îi pot asista în demersurilor lor.

In plus a fost demarata si o prima campanie națională de promovare a bibliotecilor publice din România. Radu Paraschivescu, Vlad Petreanu și Cătălin Ștefănescu își pun timpul și talentul la dispoziție cauzei bibliotecilor – vor pleca într-un tur al bibliotecilor din țară în căutare de istorii autentice.
Poveștile lor vor fi pe www.cautatoriidepovesti.ro.
La sfârșitul marii călătorii și al proiectului, poveștile celor trei se vor întâlni într-un ebook și într-o carte printată, un adevărat manifest pentru redescoperirea bibliotecilor publice din România. Cartea se va regăsi în peste 2000 de biblioteci publice din România.