Beneficile consumului de brânză

Deși brânza este este un aliment criticat pentru conținutul ridicat de grăsimi saturate, cercetătorii au demonstrat faptul că acest preparat nu are vreun impact negativ asupra sănătății.

Consumul regulat de brânză ar putea avea efecte benefice asupra sănătății. Oamenii de știință au realizat mai multe studii care demonstrează faptul că acest aliment este esențial pentru prevenirea bolilor vasculare și a diabetul de tip 2.

Consumul regulat de brânză poate preveni cancerul la ficat și chiar poate stimula sănătatea acestui organ. Tipurile de brânză maturate, cum ar fi brie și cedar, sunt cele mai indicate pentru prevenirea acestei boli. Totodată, aceste două tipuri de lactate au potențialul de a crește speranța de viață cu până la 25%.

Brânza are capacitatea de a preveni deteriorarea sistemului imunitar. Includerea acestui aliment într-o dietă regulată poate ajuta la întărirea oaselor și la creșterea nivelului de acid butiric, compus ce ajută la scăderea în greutate.

Consumul de brânză aduce beneficii și danturii, întrucât crează un mediu alcalin în cavitatea bucală, formând o peliculă de protecție în jurul dinților.

Consumul de produse lactate stimulează inteligența! Cercetătorii au constatat faptul că persoanele care obișnuiesc să consume frecvent aceste produse, au rezultate bune la testele de inteligență.

Redactor: Lavinia Barbu