Beneficiile consumului de piersici

Piersicile au o istorie ce dateaza din secolul 10 și sunt originale din China. Cunoscuta si sub numele de ,,pomul vietii”, aceasta era considerate simbol al nemuririi.

Piersicile sunt considerate adevărate comori ale naturii atât datorita faptului ca sunt extrem de savuroase cât și pentru că aduc nenumărate beneficii sănătății. In compozitia fructelor minune se regasesc fibre si carbohidrati dar si o serie de vitamine foarte importante. Vitamina C, un puternic antioxidant previne bolile puternice precum cancerul. Organismul nostru are nevoie de aceasta vitamina pentru a putea face fata stresului din timpul zilei. Vitaminele B3, B5 si vitamina E, reprezinta puternici antioxidanti.

Chiar dacă piersicile sunt consumate crude sau sub formă de dulceața sau gem, sunt  bine tolerate de stomac. Fructul este folosit și în industria cosmetică, pentru ca are proprietăți semnificative de hidratare a tenului și miros frumos.

Redactor: Robert Tănasă