Beneficiile consumului de ciocolată

Ciocolata este unul dintre cele mai populare deserturi. Acest produs poate face minuni pentru organism, fiind recomandat cu căldură de către medicii nutriționiști, chiar și persoanelor aflate la dietă.

O mică tabletă de ciocolată, consumată dimineaţa, îți oferă energie pentru întreaga zi. Specialiștii susțin că ciocolata este un excelent stimulent, bogat în magneziu, potasiu și cupru. De asemenea,  reduce cantitatea de colesterol și crește sensibilitatea insulinei din corp.

„Preparatele din cacao, care conțin flavonoide, s-au dovedit a avea un potențial rol în prevenirea bolilor cardiometabolice. Sunt descrise efecte antioxidante, antihipertensive, antiinflamatorii, antiateromatoase și antitrombotice”, explică dr. Carmen Adella Sîrbu, medic primar neurolog în cadrul Spitalului Universitar de Urgență Militar Central București.

Ciocolata neagră este cea mai sănătoasă. Cercetătorii au descoperit că acest tip de ciocolată este sănătos pentru inimă și crește fluxul de sânge de la nivelul creierului.

Redactor: Lavinia Barbu