Becali, eliberat din arest

Gigi Becali s-a prezentat in fața magistraților Judecătoriei Medgidia cu dorința de a fi eliberat condiționat.

Apărătorii lui Becali au punctat faptul că în cei doi ani petrecuți în spatele gratiilor, latifundiarul a fost un deținut model.

La Medgidia au fost prezenți si doi procurori: unul a reprezentat dosarul cererii de eliberare conditionata si altul a venit din partea DNA. Primul n-a formulat nicio obiectie la cererea lui Becali de a fi eliberat, in timp ce reprezentantul DNA a amintit instantei cum patronul Stelei a incercat sa -i pacaleasca pe magistrati la inceputul detentiei cand se prezenta in sala de judecata cu gatul stramb, desi n-avea nicio suferinta. Si Becali a recunoscut ca a fost o stratagema de a provoca mila judecatorilor, care insa n-a reusit. La ieșirea de la Judecatoria Medgidia, duba care-l ducea pe Gigi Becali inapoi la penitenciar a fost așteptată de mai multi localnici.

George Becali a fost condamnat, pe 20 mai 2013, la trei ani de închisoare în dosarul schimbului de terenuri cu Ministerul Apărării și a primit ulterior un spor de șase luni, dupa alte două condamnări, în dosarul „Valiza” și in cel al sechestrarii celor care i-au furat mașina. Procurorii DNA pot să depună contestație la decizia magistraților Judecătoriei Medgidia de eliberare conditionata.

Reporter: Andreea Barbu ; Imagine: Nicu Cavachi