Bebeluși născuți în cea mai grea noapte a anului

La Constanta codul roșu nu a adus numai necazuri pentru oamenii din judet, insa pentru o tanara din comuna Adamclisi a fost cu noroc. Insarcinata in luna a 9-a, tinerei i-a venit sorocul sa nasca putin inainte de miezul noptii.

Doi paramedici SMURD de la ISU Dobrogea, încadrați pe o șenilată aparținând CNAIR, au intervenit a seară pentru evacuarea și transportul la spital a două femei însărcinate, din Adamclisi și Dobromir, județul Constanța.

Cum judetul era paralizat de viscol si zapada, tânăra din Adamclisi a fost preluata cu o senilata pentra fi dusa la centrul de permanenta de la Baneasa. Bebelusul nu a mai avut rabdare si a a venit pe lume in utilajul de dezapezire, la ora 00:25.  Tânăra mămică a fost ajutată de către cei doi paramedici, aceștia fiind asistați de la distanță de către medicul din dispeceratul integrat ISU – SMURD și Serviciul Ambulanță Constanța. Nou născutul este un băiețel sănătos și, împreună cu mama și salvatorii lui, a ajuns în cele din urmă la spital.

Alte doua femei insarcinate dar si mai multe cazuri medicale au fost preluate si duse la spital cu ajutorul drumarilor si al pompierilor.

Redactor: Daniel Albu