Bazar turcesc, în mijlocul Constanței

Miresmele tradiționalelor kebab, tantuni sau gozleme te îmbie încă de la intrare, iar delicioasele baclavale făcute după rețete  orginale turcești abia așteaptă să fie gustate.

Din rîndul aromelor specifice turcești nu au lipsit nici cele de ceai, care se prepară după o tehnică specială pentru a-i menține culoarea și gustul savuros.

După ce s-au delectat cu preparate alese, vizitatorii pășesc parcă în mijlocul bazarelor orientale din Instanbul, unde materialele felurite se aștern într-un curcubeu de culori, pentru toate gusturile și pentru toate buzunarele.

De la an la an, tîrgul a devenit din ce în ce mai popular în rîndul constănțenilor, dar și al turiștilor, iar asta nu poate decît să-i bucure pe organizatori. Cunoscuți oameni de afaceri turci participă, în fiecare an, doar pentru a gusta din tradiționalele baclavale, iar toți banii strînși din vînzarea produselor, ajung la copiii de la Fundația de Servicii Islamice din România.

Reporter: Andreea Barbu ; Imagine: Bogdan Grigorescu