Baza militară permanentă pentru soldații americani

Unitatea militară de la Mihail Kogălniceanu ar putea deveni bază permanentă pentru trupele americane. Decizia a fost luată de Comandamentul Statelor Unite, în urma  miscarilor navale ale Federaţiei Ruse  din regiunea Mării Negre.

Pentru a obține informaţii privind extinderea prezenţei militare americane în România, analistul Radu Tudor a adresat o întrebare Comandamentului Statelor Unite în Europa. Scopul acesteia a fost de obține informații legate de dezvoltările militare din România şi întreg Flancul Estic.

„În urma evoluțiilor de securitate complicate în zona Mării Negre, din cauza agresiunii Rusiei, relevanța strategică a României a crescut și mai mult în NATO. Trupele aliate vor fi mult mai prezente, cu militari și tehnică, pentru întărirea Flancului Estic, amenințat de comportamentul nepredictibil din punct de vedere militar al Moscovei. Având în vedere informațiile pe care le am privind extinderea prezenței militare americane în România, la Baza Mihail Kogălniceanu, dar și în alte zone, am adresat Comandamentului Statelor Unite în Europa o întrebare în legătură cu dezvoltările militare din România și întreg Flancul Estic”, scris analistul pe blogul său.

În răspunsul adresat de Comandamentul Statelor Unite jurnalistului român, se arată că baza de la Mihail Kogălniceanu are şanse să devină permanentă pentru soldații americani.

Redactor: Lavinia Barbu