Bătut și înjurat în autobuz, fără să-i sară cineva în apărare

Un bătrân a fost bătut și înjurat ca la ușa cortului, de un țigan, în timp ce se aflau într-un mijloc de transport în comun. S-a întâmplat de dimineață  la Constanța, în autobuzul 43, și, din câte se poate observa în imaginile surprinse cu telefonul mobil de un călător, nimeni nu a îndrăznit să intervină, așa cum îi este specific românului.

Un bătrân trecut de 80 de ani a fost lovit și înjurat de un tânăr de etnie romă chiar în autobuz, sub privirile celorlalți călători aflați în mijlocul de transport. În fapt, tânărul respectiv era însoțit de un prieten de-al său, care fuma o țigară electronică. Bătrânul, aflat în partea din spate a autobuzului, i-a atras  atenția că nu are voie să fumeze. Atâta i-a trebuit. Prietenul celui care fuma s-a enervat, s-a întors și l-a lovit pe cel care a avut tupeul să-i ceară socoteală.

Mai mult decât atât, înjurăturile nu se mai opreau, iar dacă prietenul agresorului nu l-ar fi ținut, acesta ar fi continuat să-l lovească pe bărbatul care i-ar fi putut fi bunic.

La un moment dat, un alt bătrân a încercat să aplaneze conflictul, însă și acesta a fost jignit și apostrofat, ca la ușa cortului.  Partea cea mai gravă este că, în afară de al doilea bătrân care a sărit cu gura, absolut nimeni nu a îndrăznit să se bage, nici măcar șoferul, care s-a mulțumit să privească în oglindă la ceea ce se întâmplă în spate. Nu a sunat la 112 pentru a sesiza Poliția, nici nu a ținut ușile închise pentru a-l reține pe agresor până la sosirea oamenilor legii. A deschis ușile și l-a lăsat să plece, ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat, ceea ce, din punct de vedere moral, îl face complice la conflictul iscat. În continuare, așteptăm o reacție din partea conducerii RATC și a polițiștilor, pentru identificarea agresorului și sancționarea șoferului, pasiv la tot ce s-a întâmplat în autobuz.

Redactor: Daniel Albu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.