“Bătrânele doamne“ și poveștile lor

Stil,eleganță  dar și rafinament,o pasiune de mii de euro. Automobilele cu parfumul  anilor vechi şi cu istoria de partea lor conferă un plus de distincţie şi cu siguranţă atrag toate privirile.

Când spunem ”colecţionari de maşini de epocă”, ne gândim automat la nişte persoane în general vârstnice şi cu foarte mulţi bani, pe care i-au investit în adevărate vitrine cu bijuterii mecanice de altă dată, recondiţionate perfect şi care fac deliciul oricărui împătimit auto.

Nu este şi cazul Lui Gabriel Bălan, care, deşi are o colecţie de maşini clasice, nu va fi invidiat de colecţionarul Ion Tiriac.  Pasiunea a apărut acum 6 ani când acesta a vizitat orașul Glasgow.

Curios din fire a cumpărat câteva reviste de specialitate pentru a afla prețul acestor bijuterii pe patru roți care, culmea, nu erau așa de scumpe precum și-a imaginat.

Mașinile cumpărate și recondiționate 5 la număr , nu aveau o istorie anume dar,au ajuns să faca isorie în și pentru România.  Cea mai veche mașină  din colecție datează din anul 1904, un  Oldsmobile. Automobilul nu a venit cu o istorie anume. În anul 1996 aceasă mașina a participat la cursa mașinilor de epocă LONDON TO BRIGHTON.

Printre alte mașine din colecție face parte și un Ford din anul 1935, care a participat anul acesta  la cursa Bucureși –  Monte Carlo .

Cu un Austin 20/4 Sedan Tourer din 1924, împătimitul a participat tot anul acesta la Rally Challenge Sibiu, aceasta fiind cea mai veche mașină înscrisă în concurs.

Aceste bijuterii nu ar fi nimic dacă proprietarul nu ar fi investit timp și bani. Și chiar daca nu dispun de îmbunătățiri  la fel ca și autoturismele din zilele noastre, aceste frumuseți rare pe patru roti  , îl fac pe prorietarul lor să fie mândru cu fiecare competiție căștigată.

Rpeorter: Oana Jărloianu ; Imagine: Cristian Rizea