Barista de Dobrogea

Emoționați și cu speranțe de câștig, cei mai pricepuți preparatori de cafea din Constanța s-au înscris la concursul de barista care desemnează participanții pentru etapa națională a campionatului. Fiecare concurent a preparat patru expresso, patru capucino și patru cafele personalizate în funcție de dorințele preparatorului.

Desemnarea câștigătorului se face în funcție de criteriile stabilite de juriu.

Îndrăgostiți de arta cafelei, participanții au împărtășit publicului secretele ce stau în spatele cafelelor cu gust rafinat .

Concurentul ca va fi câștigătorul fazei regionale, va merge la competiția națională. De acolo către mondiale, mai este doar un pas și, cine ştie, acesta ar putea reprezenta România peste hotare.

Diferența dintre cafele obișnuite și cele preparate de barista este ușor de remarcat. Cei care au gustat din creațiile artiștilor au rămas impresionați.

Competiția mondială de barista se va desfășura în acesta an la Seattle, în State Unite, și va reuni cei mai buni barista din lume.

Reporter: Ana-Maria Stancu ; Imagine: Nicolae Cavachi