Bărbat urmărit internațional, reținut de polițiștii tulceni

Polițiștii din Tulcea au depistat un bărbat de 21 de ani, urmărit internațional de autoritățile austriece, pentru săvârșirea a 29 de infracțiuni de furt, comise în Austria.

Polițiștii tulceni au depistat, cu sprijinul Centrului de Cooperare Polițienească Internațională,pe raza comunei Murighiol, un bărbat pe numele căruia exista un mandat european de arestare, emis de autoritățile austriece.

Cel în cauză a fost dat în urmărire internațională pentru comiterea a 29 de infracțiuni de furt calificat.Anul trecut, bărbatul ar fi sustras bunuri, în mod repetat, din locuințele unor persoane din Austria, prejudiciul fiind estimat la 300.000 de euro.

Pentru depistarea persoanei, polițiștii au beneficiat de date și informații suplimentare, obținute prin intermediul Biroului Sirene din cadrul Centrului de Cooperare Polițienească Internațională.

Bărbatul a fost încarcerat în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Constanța, urmând să fie prezentat Curții de Apel Constanța, pentru demararea procedurilor de predare către autoritățile din Austria.

Redactor: Isabela Boantă