Banii noștri, drepturile noastre

Și pentru că în fiecare an de ziua mondială a drepturilor consumatorilor există a tematică anume, joi s-a discutat preponderent despre sfera serviciilor financiare. În 2011 au fost verificate 127 de puncte de lucru ale instituțiilor bancare și nebancare din județul constanța, iar în jumătate dintre ele au fost găsite nereguli. Au fost aplicate sancțiuni în valoare de peste 800.000 de lei.
În cursul anului trecut, comisarii constănțeni de la protecția consumatorului au verificat în total peste 4000 de obiective, iar în 2700 de cazuri au fost luate măsuri contravenționale. Per ansamblu, numărul sesizărilor formulate de consumatori a scăzut față de anul 2010. Totuși, cele mai multe reclamații au fost făcute la adresa unor societăți care au mai fost vizate de OPC.

Comisarii anunță că din luna aprilie încep din nou controalele în piețe, magazine sau unități de cazare care se pregătesc să primească turiști de Paști. Bilanțul a fost făcut public cu ocazia Zilei mondiale a drepturilor Consumatorului, marcată la Constanța.

Reporter: Alexandra Uveghes ; Imagine: Matei Ghioc