Bani pentru Constanţa

Aproape 10 milioane de lei! Atât va primi judeţul Constanţa de la Guvern, din cele aproximativ 650 de milioane acordate primăriilor din fondul de rezervă. Cel mai norocos este municipiul Medgidia, care îşi va majora bugetul local cu peste 1 milion de lei. La polul opus se află comuna Pecineaga, căreia îi revin doar 30 de mii de lei.

Hotărârea de guvern prin care Executivul acordă bani primăriilor din Fondul de rezervă bugetară a fost publicată vineri seara în Monitorul Oficial. Din cele aproximativ 650 de milioane de lei promise primăriilor din ţară, judeţului Constanţa îi revine o sumă deloc de negrijat, de 9 milioane 700 de mii de lei.

Din aceşti bani, puţin peste 10 la sută vor reveni administraţiei locale din Medgidia, care primeşte 1 milion 70 de mii de lei. Pe locul doi se află Rasova, cu 560 de mii de lei. Aceasta este urmată de localităţile 23 August, Lumina, Murflatlar, Poarta Albă şi Valu lui Traian, care vor încasa, fiecare, câte jumătate de milion de lei. Nu la fel de norocoase sunt Agigea, Comana sau Siliştea, care vor primi câte 50 de mii lei. La fel şi oraşul Năvodari, care îşi suplimentează fondurile cu doar 50 de mii. Oraşul Hârşova va primi 40 de mii, iar Pecineaga ocupă ultima poziţie, cu 30 de mii de lei.  Banii vor fi alocaţi din Fondul de rezervă bugetară, prin suplimentarea sumelor defalcate din TVA.

Redactor: Cristina Plesca