Bani europeni pentru reabilitarea plajelor

Contractul pentru finanţarea proiectului “Protecţia şi reabilitarea părţii sudice a litoralului românesc al Mării Negre în zona municipiului Constanţa şi Eforie Nord” a fost semnat la sfârşitul lunii aprilie a anului trecut. Lucrările urmăresc protejarea zonei costiere împotriva riscului de eroziune. Prin acest proiect se are în vedere şi reabilitarea a peste 7 kilometri de plajă din staţiunea Mamaia. Cele cinci zone prioritare, care vor beneficia de bani europeni, sunt: Mamaia Sud, Tomis Nord, Tomis Centru, Tomis Sud şi Eforie Nord.

Valoarea proiectului este de 170.450.084 de euro, din care 145.680.660 de euro reprezintă finanţare nerambursabilă din Fondul de Coeziune, 24.726.008 de euro finanţare nerambursabilă de la bugetul de stat şi 43.416 de euro contribuţia beneficiarului (Administraţia Naţională Apele Române, prin Administraţia Bazinală de Apă Dobrogea – Litoral).

Anul trecut au fost semnate contracte de finanţare pentru proiecte în valoare de 600 de milioane de euro, în cadrul Programului Operativ Sectorial.

Redactor: Bogdan Bolojan