Bani de la buget pentru partidele politice: 14 milioane de lei

Partidele parlamentare au primit subvenții, în prima jumătate a acestei luni, în cuantum de peste 14 milioane de lei, bani care, în opinia unora, puteau fi folosiți în alte scopuri, mai ales în contextul pandemiei de coronavirus.

Șapte partide și-au completat bugetele proprii, cu bani chiar de la bugetul de stat, de către Autoritatea Electorală Permanentă (AEP). Cele 14 milioane de lei, o sumă consistentă, putem spune, ar fi putut fi folosite pentru sănătate, pensii sau alocațiile copiilor, care au pus în dificultate actualul Executiv încă de la începutul guvernării acestuia.

Potrivit site-ului Autorității Electorale Permanente, în prima decadă a acestei luni, cele 14 milioane de lei au fost împărțite după cum urmează:

         – Partidul Social Democrat (PSD) – 7.104.247 lei,

         – Partidul Naţional Liberal (PNL) – 7.104.247 lei,

         – Uniunea Salvaţi România (USR) – 1.052.831 lei,

         – Partidul Alianţa Liberalilor şi Democraţilor (PALD) – 861.873 lei.

          – Partidului Mişcarea Populară (PMP) –  473.774 lei,

          – Pro România – 658.019 lei

          – Partidului Forţa Naţională – 105.283 lei.

Și Uniunea Naţională pentru Progresul României (UNPR) a primit bani de la stat, în cuantum de 21.607 lei.

Altfel spus:

”Un porcoi de bani își împart între ele, lunar, partidele parlamentare!
Oare nu este necostituțional și discriminatoriu față de patidele neparlamentare? Mai putem vorbi aici de egalitate de șanse? Dar față de societatea românească, cea care are atatea nevoi pentru pensionari, pentru sănătate, pentru cei ce trec prin situatii dificile?
Câte lucruri s-ar putea face cu acești bani?”, a scris pe pagina sa de Facebook Nicolae Matei, fost primar al orașului Năvodari.

Redactor: Daniel Albu