Balul Bobocilor, invitație la consumul de alcool

Părinții sunt cei care au aflat primii de ceea ce ascunde această invitație la bal, în momentul în care copiii le-au cerut bani. Și profesorii au aflat abia cînd biletele se vindeau prin liceele constănțene. Mecanismul este simplu – firmele işi fac promovare pe internet și distribuie biletele printr-un intermediar,  care le spune celor interesați că intrarea se face pe bază de invitație.

Odată acceptată invitația, elevul se obligă să plătească suma de 20 de lei pentru a putea participa la bal, acolo unde apar și băuturile alcoolice servite minorilor sub 15 ani. Inspectoratul Școlar trage un semnal de alarmă și le recomandă părinților să se intereseze înainte de a-şi lăsa copiii să plece de acasă la distracţie.

În urmă cu un an, un elev de clasa a IX-a de la Liceul Pedagogic, din Constanța, a ajuns la spital, în comă alcoolică, după ce a participat la un astfel de eveniment.

Cei de la Inspectoratul Școlar Judetean Constanţa spun că nu se pot implica în organizarea balurilor, însă inspectorii atenționează cadrele didactice și părinții să fie foarte atenţi atunci când aud de Balul Bobocilor.

Reporter: Andreea Barbu ; Imagine: Bogdan Grigorescu