“Balena Albastră”, jocul morții

„Balena Albastră”, jocul care a şocat planeta! Milioane de părinţi trăiesc cu frică! Zeci de tineri au picat în capcană. Specialiştii trag un semnal de alarmă şi îi avertizează pe părinţi!

„Balena Albastră” este cel mai recent „fenomen” în rândul tinerilor din mediul online. Și, dacă până acum majoritatea provocărilor erau amuzante, aceasta este pur și simplu mortală. Acest joc macabru a făcut deja victime în occident și chiar în România.

A-i proteja pe copii de pericolele din mediul virtual reprezintă o adevărată provocare pentru părinți. Cei mai vulnerabili sunt copiii și adolescenții.

Cel mai important este ca părinții să comunice cu copiii și să le explice, ținând cont de vârsta lor, care sunt pericolele la care ar putea fi expuși pe Internet. În lipsa comunicării de acasă se deschide uşa în online, pe care nu se ştie niciodată cine intră.

Specialiștii spun că, mai bine de un sfert dintre adolescenți cad pradă capcanelor de pe internet.  Jocul Balena Albastra a pornit încă de acum câțiva ani, în Rusia, pe rețelele de socializare. Adolescenții sunt cei vizati de catre diferiți “mentori”, care le oferă o listă cu 50 de asa-zise provocări. Timp de 50 de zile copiii trebuie sa dovedească faptul că îndeplinesc cerințele, chiar dacă acestea includ grozăvii precum auto-mutilarea sau sinuciderea.

Reporter: Oana Jărloianu ; Imagine: Cristian Rizea