Balchik, paradis pentru turiști

În căutarea relaxării, românii fac escapade rapide și nu foarte scumpe la vecinii bulgari. Peisajele de vis, mâncarea delicioasă și vinurile vechi îi atrag pe turiști. La Grădina Botanică din Balcik, o sticlă de vin produsă lângă castelul reginei, în urmă cu mai bine de un secol, costă cât o casă, aproape 40 de mii de euro. Turiștii gustă vinurile deosebite dar se limitează la sticle cu prețuri mult mai mici.

Amestecul de culori și gusturi îi transformă pe turiști în vizitatori fideli ai Bulgariei. La numai două ore distanță de Constanța, istoria și natura și se întâlnesc la Grădina Botanică din Balcik. Complexul cuprinde castelul reginei Maria, cu mobilier vechi, o grădină impresionantă de flori și plante rare precum și parcuri cu cascade.

Turiștii români sunt îndrăgostiți de grădina botanică a vecinilor bulgari, mai ales că pe litoralul românesc nu există ceva asemănător.

Poziționată chiar pe malul mării, grădina botanică oferă vizitatorilor și posibilitatea să guste din vinurile preferate ale reginei. Soiuri alese, prețuri pe măsură și arome dintre cele mai rare, toate sunt la dispoziția publicului.

Grădina din Balcik are o valoare inestimabilă și ascunde piese extrem de scumpe. Numai în cadrul cramei ce a aparținut reginei sunt păstrate cu sfințenie sticle de vin vechi de peste 100 de ani.

Adevărata comoară depășește însă prețul unui apartament. Valoarea sa se ridică la aproximativ 50 de mii de euro, dar nu este de vânzare.

Reporter: Ana-Maria Stancu ; Imagine: Adi Florea