Baie în mare în februarie

Daca nu ne-am fi uitat in calendar mai ca am fi crezut ca ne pregatim de vacanta de primavara. Soarele a stralucit iar la orele pranzului mercurul a urcat in termometre pana la 17 grade Celsius. Suficient cat sa ii faca pe constanteni sa iasa la plimbare si sa respire aerul sarat al marii, iar pe cei curajosi sa ii determine să o incerce…la propriu.

Vreme de primavara la Constanta, iar pentru Costin, sportiv de performanta, a fost suficient ca sa renunte la haine pentru o baie in mare. Mai intai a intrat pana la genunchi ca sa isi obisnuiasca picioarele cu cele 3 grade cat avea apa marii.

Odata obisnuit cu apa rece, si cativa pasi de alergare pe mal, Costin a inceput sa innoate mai ceva ca in plina vara.De altfel, constanteanul obisnuieste sa vina frecvent sa faca baie, uneori chiar si atunci cand temperaturile sunt cu minus. O face pentru sanatate si spune ca nu a mai fost racit de ani buni.

Deocamdată, meteorologii spun că temperaturile vor ajunge pana la 21 de grade Celsius însă de miercuri vremea se mai raceste, dar gradele indicate de termometru vor fi mult peste media normală a acestei perioade.

Redactor: AnaMaria Stoica