Bacterie periculoasă în spital

Șirul problemelor din institușiile medicale, continuă. De data aceasta, bărbatul infectat cu o bacterie periculoasă, la Spitalul “Caritas” din Roşiorii de Vede, a murit. Direcţia de Sănătate Publică Teleorman a deschis o anchetă, iar patru secţii au fost închise. Raportul preliminar arată că infecţia este asociată actului medical.

Bărbatul infectat cu bacilul piocianic s-a internat la Spitalul din Roşiorii de Vede în 7 decembrie, cu sindrom subocluziv. A fost operat, din cauza unui ulcer perforat, iar în timpul operaţiei i-au fost prelevate probe din infecţie. În urma analizelor, s-a constatat că pacientul era infectat cu bacilul piocoanic. Reprezentanții spitalului susțin că pacientul a venit  infectat de acasă, cu toate că această bacterie a fost găsită în luna noiembrie, în urma unor controaleale DSP Teleorman, în spălătoria spitalului. Acelaşi pacient fusese internat, exact în perioada în care activitatea spălătoriei spitalului fusese suspendată, pentru că se găsise bacilul piocianic în lenjerii.

“Având în vedere că pacientul a fost reinternat la o zi după externare şi a fost depistat cu Pseudomonas Aeruginosa, infecţia acestuia se încadrează în definiţia de infecţie asociată actului medical (nosocomială), apărută la 48 de ore de la internare până la 28 de zile de la externarea lui din spital”. se arată într-un comunicat al DSP Teleorman

După moartea bărbatului, directorul DSP, Mioara Comana, a declarat că, pacientul a fost  neglijat.

“A murit, da. Din ce ştiu eu, omul era oricum foarte în vârstă, avea peste 80 de ani. El a fost internat prima oară de fractură de col femural, apoi ulcer peforat, a avut o peritonită veche. I-am întrebat şi eu pe medicii spitalului care e povestea lui. Au zis că nici ei nu ştiu mare lucru, dar avea un singur vizitator şi pare să fi fost un pacient neglijat”, a precizat Mioara Comana, directorul DSP

Problemele la Spitalul Caritas au început să fie semnalate încă din luna martie a acestui an, când o echipă a DSP Bucureşti a suspendat temporar activitatea spălătoriei spitalului pentru mai multe nereguli găsite, printre care și starea igienico-sanitară necorespunzătoare.

Redactor: Oana Jărloianu