Bacalaureat 2013, la start!

Unii elevi spun că au studiat intens, iar ţinuta şi mimica lor confirmă că aşa a fost, dar alţii recunosc, fără menajamente, că au preferat să se distreze şi au învăţat doar „pe apucate”.

La nivelul judeţului Constanţa, peste 6.100 de elevi s-au înscris pentru a participa la prima sesiune a Bacalaureatului, organizată în 51 de centre amenajate de Inspectoratul Şcolar Judeţean. În prezent, însă, în evidenţele instituţiei se află aproape opt mii de elevi în ani terminali de liceu, ceea ce înseamnă că aproape două mii au ales să nu dea Bacalaureatul. Aceasta fără să fie puşi la socoteală elevii din generaţiile anterioare care nu au luat examenul maturităţii şi îşi reîncearcă norocul acum.

Subiectele au fost elaborate de Consiliul Naţional de Evaluare şi Examinare şi au un grad de complexitate și dificultate diferențiat, în funcție de materie și profilul liceului sau al clasei unde a învățat elevul. Specialiştii din minister atenţionează că un elev care nu se prezintă la probele orale poate participa la probele scrise, însă nu poate promova Bacalaureatul!