Avram Iancu, pe urmele lui Jack London

Avram Iancu, bibliotecarul din Petroșani, este în febra ultimelor pregătiri înaintea startului cursei extreme ”6633 Arctic Ultra”. Aflat în Canada, pentru a concura în cadrul celei mai dificile competiții de acest gen din lume, românul a trecut în revistă împreună cu organizatorii echipamentul pe care îl va purta în sania sa de aproximativ 30 de kilograme.

Avram Iancu a ajuns cu bine în Canada, unde va participa la cel mai greu maraton al Planetei. Hunedoreanul va lua startul la ”6633 Arctic Ultra” pentru al doilea an consecutiv. Revenirea la linia de start este motivată de dorința de a termina cursa de la Cercul Polar la Oceanul Arctic, pe care a fost nevoit să o abandoneze în 2018, din cauza recidivei unei accidentări mai vechi.

Ambiția sa a fost salutată de organizatorul concursului de andurață, Martin Like, care s-a declarat absolut încântat de întoarcerea românului la ”6633 Arctic Ultra”. Acesta a lăudat curajul sportivului din Petroșani, care se manifestă în deplină înțelegere cu spiritul competiției extreme și că nereușita de anul trecut nu reflectă adevărata forță fizică și mentală de care dispune românul.

Aflat în Whitehorse, capitala ținutului Yukon din nord – vestul Canadei, Avram Iancu nu a scăpat ocazia de a admira statuia romancierului american Jack London. Românul s-a fotografiat lângă bustul scriitorului, care este amplasat pe strada principală din Whitehorse.

“Îl plimb în mâini prin bibliotecă și dau de el și în capăt de lume, la Whitehorse, unde am ajuns cu bine. Trăiască România!”, a declarat bibliotecarul din Petroșani, care a găsit motivația începerii periplului său de aventuri într-o carte.

Concursul de anduranță, care se desfășoară de-a lungul unui traseu de 617 kilometri parcurși în condițiile extrem de vitrege ale zonei arctice, va debuta în data de 7 martie, ora 10.30.

Până la momentul startului, sunt programate ședința tehnică și antrenamentul oficial. Acesta din urmă se va derula în condiții similare cu cele din timpul competiției. Concurenții vor trebui să demonstreze astfel că știu să utilizeze echipamentul din dotare și că se pot descurca  pe cont propriu.

Redactor: Mihaela Țânțaru