Avocatul poporului la Cernavodă (VIDEO)

Reprezentanţii instituţiei Avocatul poporului din judeţul Constanţa, au demarat, o serie de audienţe la care sunt aşteptaţi locuitorii oraşului Cernavodă. Cei interesaţi pot discuta cu expertul coordinator al Biroului Teritorial Constanţa, Felicia Nedea, la sediul primăriei din oraş.

Scopul acestor audienţe este  acela de a veni în întâmpinarea cetăţenilor, de a le asculta problemele, pentru ca aceştia să nu se mai  deplaseze la sediul biroului din Constanţa. Ca urmare, s-a convenit ca o dată pe lună să se acorde audienţe celor interesaţi, în sediul primăriei.

Instituţiei Avocatul Poporului i se poate adresa orice persoană fizică care se consideră lezată într-un drept al său de către o autoritate publică, cu excepţia autorităţii judecătoreşti. De asemenea, mai trebuie subliniat faptul că acest serviciu nu percepe taxe.

Avocatul Poporului este o autoritate publică autonomă și independentă prevăzută în Constituția României, care are rolul de a proteja cetăţenii în fața abuzurilor din partea autorităților administrative. Reprezentantii acestei institutii pot interveni în toate cazurile în care constată că au fost încălcate drepturi sau libertăți ale omului prin actele sau faptele juridice ale autorităților administrației publice și instituțiillor din ordinea acestora.

Avocatul Poporului nu se substituie autorităților publice precum  tribunale, judecătorii sau parchete, nu are competență de a soluționa cererile cu caracter privat – civile, penale sau de dreptul muncii- şi nu poate interveni în activitatea Parlamentului, Guvernului și a Președintelui.

Reporter: Paula Savulescu ; Imagine: Vicotr Nita